Este dificil să bem o băutură fierbinte dintr-un pahar. Ne-am putea opări. Pentru acest scop există cana, pe care o apucăm de toartă și nu ne putem arde. Să alegem în funcție de stil, dar și de mărime sau material.
Pentru a bea confortabil băuturi fierbinți, cănile sunt cele mai potrivite. Cana este alcătuită din două părți – toarta și corpul. Deoarece toarta nu face parte direct din corp, nu se transferă atâta căldură în ea ca în corpul cănii. Datorită acestui fapt, ne putem bucura de băuturi fierbinți fără teama de a ne arde mâna. Un alt avantaj al cănii este răcirea mai lentă. Deși nu se compară cu o cană termo, răcirea este mai lentă decât, de exemplu, în sticlă. Acest lucru se datorează în principal materialului și grosimii lui. Cănile sunt fabricate atât din oțel inoxidabil, cât și din porțelan sau ceramică clasică. Putem alege din numeroase variante de culori, imprimeuri și dimensiuni.