Cafeaua este un stimulent ideal în explorările naturii. Faceți o pauză, lăsați-vă picioarele obosite să se odihnească și aprindeți un foc. Consumul de cafea este un ritual apreciat de majoritatea populației. Doar câtorva persoane nu le place cafeaua. Iar dacă nu aveți restricții de la medic din cauza tensiunii arteriale mari sau a problemelor cardiace, atunci nu e nimic de rezolvat.
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi și în același timp un stimulant astăzi. Totuși, în ceea ce privește începuturile consumului ei, există doar legende. De exemplu, legenda yemenită despre păstorul Kaldi, ale cărui capre erau stimulate de cireșele de cafea. Prima cafenea a apărut aproximativ în secolul al XV-lea la Istanbul, iar de atunci a început treptat să se răspândească în întreaga lume.
Orice ritual al cafelei, în special cel care are loc în afara civilizației, necesită pregătirea atentă a echipamentului. Acesta ar trebui să fie ușor și să nu ocupe mult spațiu în rucsac, indiferent de metoda de preparare aleasă. Și, deoarece afară nu veți găsi electricitate, va fi nevoie de echipament mecanic.
Nimic nu se compară cu cafeaua proaspăt măcinată. De aceea, luați cu voi, în natură, cafea nemăcinată, ideal dintr-o prăjitorie de încredere, pe care să o măcinați pe drum. Pentru aceasta este necesară o râșniță mecanică, care vă va măcina cafeaua așa cum erau obișnuite generațiile precedente. Nu prin apăsarea unui buton, ci prin efort. Puteți percepe acest lucru ca parte a ritualului.
Datorită echipamentului și seturilor de filtrare a cafelei pe care le oferim, vă puteți pregăti băutura perfectă, fără bucăți care să scârțâie între dinți. Și aici este important ca seturile de cafea să ocupe cât mai puțin spațiu în rucsac și să fie cât mai ușoare.
De asemenea, puteți alege căni ușoare, din care vă veți savura cel mai bine băutura delicioasă în călătorii, ba chiar și accesorii pentru aceste căni, sub formă de diverse filtre și site, datorită cărora puteți transforma ușor cana într-un „french press” mobil. Unul care, spre deosebire de cel din bucătărie, va rezista la utilizare mai dură. Așa cum este important pentru produsele menționate mai sus, și cănițele de exterior trebuie să fie durabile, dar și să aibă un design minimalist.